Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena pristupa

Jedan od najposjećenijih hrvatskih otoka u potpuno neočekivanoj ulozi: 'Ovo je test naše vjere u vlastiti potencijal'

Lošinj Hotels & Villas
Foto: Lošinj Hotels & Villas
1/3
23.04.2024.
u 11:11

Zoran Pejović član Uprave tvrtke Lošinj Hotels & Villas otkrio nam je više o organizaciji Loop sajma koji se ove godine prvi put održao na otoku Lošinju

Na dobro poznatoj pozornici hrvatskog turizma, otok Lošinj se tijekom godina pokazao kao nezaobilazna destinacija i za domaće i za strane posjetitelje, a ove godine je postao domaćin prvog sajma luksuznih putovanja Loop. Razgovarali smo sa Zoranom Pejovićem iz tvrtke Lošinj Hotels & Villas. Njegove riječi otkrivaju duboku strast prema izvrsnosti i inovaciji koja je vodila ovaj poduhvat. U našem in- tervjuu, Pejović nam je pružio uvid u logistiku, kreativnost i predanost koja je bila potrebna da bi se Loop sajam održao na Lošinju. Osim toga, otkrio nam je kako se segmenti Loop MICE, Loop Leisure i Loop CEE uklapaju u promo- ciju luksuznih putovanja u regiji te kako Lošinj Hotels & Villas, sa svojim jedinstvenim spojem luksuza i autentičnosti, pridonosi nezaboravnom iskustvu posjetitelja. Uz duboko ukorijenjenu predanost očuvanju lokalne tradicije i pri- rodne ljepote, ovi hoteli i vile postavljaju standarde u promicanju održivosti i ekološke odgovornosti u turizmu.

Kako je došlo do odluke da se sajam luksuznih putovanja Loop prvi put održi na otoku Lošinju?
- Naša odluka da ugostimo tri sajma luksuznih putovanja Loop na Lošinju bila je rezultat godina težnje prema izvrsnosti u luksuznom segmentu putovanja. Ovaj poduhvat nije bio samo izazov logističke prirode, s obzirom na udalje- nost najbliže zračne luke, već i test naše vjere u vlastiti potencijal. Sa zrelom mješavinom kreativnosti i, priznajemo, doze ludosti, ušli smo u ovaj projekt s povjerenjem koje sam ja osobno gradio s organizatorima već godinama. Nakon dvanaest mjeseci upornog planiranja i pripreme, ostvarili povijesti hrvatskog luksuznog turizma.

Možete li nam reći više o segmentima sajma Loop MICE, Loop Leisure i Loop CEE te kako će oni dopri- nijeti promociji luksuznih putovanja u regiji?
Segmenti Loop MICE, Loop Leisure i Loop CEE su kao tri čina u drami, svaki s vlastitom dinamikom i publikom. Neposredno nakon zatvaranja jednog segmenta, prostor se transformira za sljedećeg, što je prava logistička akrobatika. Loop MICE je usmjeren na sektor kongresnog turizma, što je ključno za diversifikaciju naše ponude i jačanje pozicije u ovom segmentu. Loop Leisure i Loop CEE segmenti pred- stavljaju klasične B2B sajmove koji pružaju platformu za predstavljanje naše bogate ponude novim poslovnim par- tnerima, otvarajući vrata novim suradnjama i jačanju svijesti o našem brandu i destinaciji.

Naša vizija se proteže dalje od trenutnih granica, usmjerena je na stvaranje budućnosti u kojoj luksuz i održivost idu ruku pod ruku

Kako će Lošinj Hotels & Villas doprinijeti iskustvu po- sjetitelja sajma i što ih čini jedinstvenim u odnosu na druge luksuzne hotele i vile?
- Lošinj Hotels & Villas se ne odvajaju od konteksta otoka Lošinja, čija je svaka pora prožeta prirodnom ljepotom i kulturnom baštinom. Ovaj spoj, zajedno s našim luksuznim pristupom, stvara iskustvo koje nadilazi očekivanja. Tijekom sajma, posjetitelji su mogli iz prve ruke doživjeti našu posvećenost očuvanju tradicije i promoviranju prirodnih ljepota kroz niz aktivnosti koje odražavaju duh Lošinja. Između redaka svakog našeg postupka prožima se težnja ka tome da budemo više od uobičajenog luksuznog smještaja, da budemo mjesto gdje se luksuz susreće s dušom.

Koje su ključne značajke hotela i vila pod brendom Lošinj Hotels & Villas koje privlače poslovne ljude, turiste i putnike iz cijelog svijeta?
Naši hoteli i vile, poput bisera rasuti po obalama Lošinja, privlače svojom neusporedivom kombinacijom luksuza, intimnosti i harmonije s prirodom. Svaki kutak je pažljivo osmišljen kako bi odražavao esenciju otoka, odajući počast njegovoj bogatoj povijesti i prirodnoj ljepoti. Gostima nudimo ne samo mjesto odmora već i prostor gdje se mogu po- novno povezati s prirodom, umjetnošću i sobom samima, nudeći iskustvo koje nadilazi uobičajene granice gostoprimstva.

Foto: Lošinj Hotels & Villas

Kako Lošinj Hotels & Villas integrira lokalnu tradiciju i baštinu otoka Lošinja u svoju ponudu i iskustvo gostiju?
Svjesni smo da prava vrijednost dolazi iz autentičnosti i povezanosti s korijenima. Stoga, u srcu naše ponude leži integracija lokalne tradicije i baštine otoka Lošinja. Od kulinarskih specijaliteta pripremljenih s lokalno uzgojenim sastojcima do dizajna interijera koji odražava bogatu povijest otoka i svih civilizacija koje su utisnule svoj trag u bitak Lošinja, svaki detalj je pomno osmišljen kako bi gostima pružio dublje razumijevanje i povezanost s ovom jedinstvenom destinacijom.

Kako potičete održivost i ekološku odgovornost u turizmu, posebno s obzirom na vašu lokaciju na slikovitom otoku Lošinju?
Očuvanje prirodnih ljepota i ekološke ravnoteže Lošinja nije samo naša obveza, već i naša strast. U svim aspektima poslovanja težimo minimalnom utjecaju na okoliš, od upotrebe obnovljivih izvora energije i održivih materijala do promicanja lokalne ekonomije i kulture. Edukacija gostiju i angažman zajednice u očuvanju okoliša su temelji naše strategije održivosti.

Koje su vaše dugoročne vizije i planovi za daljnji razvoj i unapređenje ponude Lošinj Hotels & Villas?
Naša vizija se proteže dalje od trenutnih granica, usmjerena je na stvaranje budućnosti u kojoj luksuz i održivost idu ruku pod ruku. Težimo tome da Lošinj Hotels & Villas postanu simbol inovacije u gostoprimstvu, gdje svaki gost do- življava transformaciju kroz spoj prirode, kulture i izvrsnosti u usluzi. Naš plan je kontinuirano ulagati u razvoj naših objekata, proširiti našu ponudu i ojačati vezu s lokalnom zajednicom, sve s ciljem da Lošinj ostane destinacija poznata po svojoj neusporedivoj ljepoti i gostoprimstvu.

Sadržaj nastao u suradnji sa Lošinj Hotels & Villas

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije